fredag 27 mars 2015

IKT hos dig och mig - Plickers

Vi har fått in ett supertips som snabbt blivit populärt i flera klasser i kommunen! Tipset handlar om responssystemet Plickers och kommer från
Henrik Almström, lärare på Svärtingehus.
Så här skriver Henrik om Plickers:


Plickers är ett responssystem som funkar genom att elever har var sin QR-kod och det är endast du som lärare som behöver ha en mobil enhet. Som lärare går man in på https://www.plickers.com/ och skapar ett konto samt skriver ut en uppsättning av QR-kort som man sedan laminerar. På webbsidan skapar ni också klasser och lägger in era elever. Det är även här som ni skapar frågor och kopplar dem till era klasser.

Ladda sedan ner appen med namnet Plickers från Appstore eller Google play. Logga in och ni kommer att komma åt era frågor på er mobila enhet.

Börja gärna med lite testfrågor så att både du och dina elever får testa och känna efter hur man gör. Viktigt att de inte håller något finger över den svarta QR-koden utan bara håller i den vita delen av pappret. Har märkt att mobila enheter med bättre kamera scannar av korten något bättre, men funkar bra med de flesta.

På denna film får ni ytterligare en snabb genomgång hur ni arbetar med Plickers.Lycka till och "plicka" lugnt!

Mvh
Henrik


Har du också ett tips på IKT-verktyg som du använder i din verksamhet. Tveka inte att höra av dig!
/Lisa, Lärande IKT