onsdag 29 april 2015

Kostnadsfritt utbildningspaket från NE.se

Skärmklipp från NE.se
Vill du fortbilda dig inom att arbeta med internet och social medier i skolan? Se hit! Under 2015 erbjuder NE.se sitt nya webbaserade utbildningsmaterial kostnadsfritt. Lärande IKT har testat materialet och kan varmt rekommendera det. Trevlig layout, vissa interaktiva moment och bra exempel. Ett bra bidrag i arbetet med MIK, medie- och informationskunnighet.

Materialet passar för alla pedagoger samt för äldre elever. Allt du behöver är ett personligt konto på NE för att starta och det skaffar både pedagoger och elever i kommunen med några få knapptryck. Utbildningen är uppdelad i totalt sju stycken kursdelar som var för sig tar 20-30min att genomföra. Man kan själv välja vilka/vilken man vill gå igenom. Du hittar utbildningen från förstasidan på NE.se under rubriken Aktuellt

Så här beskriver NE själva utbildningen:

"Ett webbaserat utbildningspaket med tre utbildningar som fokuserar på hur internet och sociala
medier kan användas i undervisningen. Hur berörs man som pedagog av PUL, upphovsrätt och källkritik på internet? Hur kan Facebook, Twitter och YouTube bli en inspirerande och naturlig del av undervisningen? Våra utbildningar inom IT för lärare ger svar på dessa frågor – och fler."

Skärmklipp från utbildningens startsida

Passa på att fortbilda dig inom MIK, medie- och informationskunnighet!
/Lisa
Lärande IKT