måndag 5 oktober 2015

Antimobbnings-TV


Ni har väl inte missat Utbildningsradion och SVT stora Satsning om mobbning.
UR programmen ser ni som vanligt på
SLI
Morgans mission. Mobbning handlar inte om onda barn - utan om onda mönster. I denna realityserie får följa skådespelaren Morgan Allings kamp mot mobbning och kränkningar. Tillsammans med en av Sveriges främsta mobbningsforskare tar han sig an en vanlig skolklass för att ge dem nya kunskaper och erfarenheter som förändrar dem för alltid.

"Det handlar om oss" och "Det handlar om dig". Så heter Utbildningsradions två nya tv-serier om mobbning."Det handlar om oss" leds av Martina Haag och riktar sig till föräldrar som har barn i skolåldern. I programmen får tittarna möta föräldrar till barn som blivit mobbade, men också föräldrar till barn som har mobbat. "Det handlar om dig" riktar sig till gymnasieelever och leds av Musse Hasselvall. I programmet träffar han personer som blivit mobbade eller som själva mobbat.

I samarbete med UR sänder Verkligheten tre program om mobbning under rubriken "Uppgörelsen". Hur ska mobbare och dom som drabbats förhålla sig idag när mobbningen är över? Hur går offer och förövare vidare och vad betyder ett förlåt?